کلیسای بیت ‌اللحم

 اصفهان مهد تمدن و زیبایی ایران و از آثار تاریخی و برجسته بی شماری برخوردار است. قدمت اکثر مکان های باستانی و ارزشمندی که در این شهر دیده می شود، به دوره صفویه مخصوصا دوران حکومت شاه عباس کبیر، آن زمان که اصفهان پایتخت بود، بر می گردد. کلیسای بیت‌ اللحم که با عنوان «بیت لِحِم» یا «بِتقِحِم» نیز شناخته می شود، یکی از آثار مهم دوران صفویه است که پیشینه زیادی دارد و در میدان بزرگ جلفا واقع شده است. این کلیسای بزرگ در جوار دو کلیسای مشهور این شهر یعنی کلیسای هاکوپ و کلیسای مریم مقدس قرار دارد.

البته با کلیسای وانک نیز فاصله زیادی ندارد، از این رو بازدیدکنندگان مکان های مقدس، ترجیح می دهند از همه آنها دیدن به عمل آورند. بیت لِحِم در بین 12 کلیسای جلفای اصفهان، مرتفع ترین گنبد را ازآن خود کرده است. نقاشی های زیبایی که داخل و خارج نما دیده می شود، جلال و برجستگی آن را دو چندان کرده و همین امر نیز موجب شد در سال 2016 طی مقاله ای که توسط روزنامه دیلی تلگراف به چاپ رسید، نام کلیسای بیت‌ اللحم در لیست 23 کلیسای زیبای دنیا جای بگیرد. ضمناً کتابی با عنوان «نگارنامه و راهنمای کلیسای بیت لحم جلفای اصفهان» در خصوص این بنا منتشر شده است. چنانچه تصمیم دارید از کلیسای بیت‌ اللحم در اصفهان بازدید نمایید، توصیه می کنیم با مجله مستر بلیط همراه باشید تا اطلاعات کامل تری در خصوص آن بدست آورید.

تاریخچه

تاریخچه

پیشینه احداث کلیسای زیبای بیت ‌اللحم به عصر صفوی و دوران فرامانروایی شاه عباس برمی گردد. این کلیسا به دستور خواجه پطرس ولیجانیان که از تُجار صاحب نام حکومت صفوی بود، در سال 1628 میلادی مصادف با سال 1306 هجری قمری ساخته شد. آرامگاه این بازرگان و چند نفر از خانواده وی در حیاط کلیسا واقع شده است. جالب اینکه یکی از خیابان های جلفای اصفهان نیز به نام همین فرد است.

در مورد ساخت این اثر، داستان های متعددی وجود دارد مثلا عده ای می گویند، خواجه پطرس به این خاطر کلیسا را بنا کرد که کلیسای مریم مقدس همیشه شلوغ بود و مردم در زمان ورود دچار مشکل می شدند، او نیز تصمیم گرفت برای کاهش ازدحامات، کلیسای دیگری بسازد. داستان دیگر این است که خواجه در هند از دنیا می رود ولی او پیش از مرگ وصیت می کند که قلبش را به جلفا ببرند و از این رو چنین کلیسایی ساخته می شود.

تصویری از خواجه پطرس ولیجانیان بر روی دیوارهای کلیسا نقاشی شده که هم اکنون هم می توان آن را دید. این اثر فوق العاده اصفهان، چه از نظر نمای درونی و چه از نظر نمای بیرونی بسیار زیبا و چشمگیر است و یکی از برجسته ترین مکان های مقدس در این شهر بشمار می رود. کلیسای باستانی بِتقِحِم با شماره ۷۶۴۳ در اواسط اسفند ماه سال 1381 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. اگر تصمیم گرفتید به بازدید این بنای زیبای تاریخی بروید، بلیط هواپیما اصفهان را از مراجع معتبر تهیه نمایید.

https://mrbilit.com/mag/bethlehem-church/ 

Comments

Popular posts from this blog

نکاتی مهم درباره رودخانه نوردی

دره راگه؛ بهشتی در قلب کویر

آشنایی با کشور اندونزی