کاروان سرای قطب آباد

 

تاریخچه

کاروان سرای قطب آباد از بناهای تاریخی به جای مانده از دوره صفویه است و نزدیک به 400 سال از عمر آن می گذرد. این کاروان سرا متعلق به خاندان وهاب زاده بوده که موجب شده به همین اسم شهرت یابد، به طوری که برخی از افراد آن را با نام کاروان سرای وهاب زاده یا کاروان سرای شاه عباسی می شناسند. سبک معماری بی نظیر و منحصر به فرد کاروان سرای قطب آباد موجب شده که نام این بنا در سال 1381 در فهرست آثار ملی ایران قرار بگیرد.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

کاروان سرای قطب آباد دارای مساحتی حدود 3000 متر مربع و دارای 4 ایوان و 12 اتاق است. تمامی این اتاق ها به نحوی ساخته شده اند که به حیاط مرکزی کاروان سرا راه دارند. در ساخت این بنا مصالح مختلفی به کار رفته، که عمده ترین آن ها خشت خام و آجر است.  کاروان سرای قطب آباد پس از انجام تعمیر و بازسازی های لازم امروزه در شهر رفسنجان به یک هتل، رستوران، کافی شاپ و چایخانه سنتی زیبا تبدیل شده که نظر گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده است.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

شرایط بازدید

بازدید از کاروان سرای قطب آباد همه روزه به جز ایام تعطیلات امکان پذیر است. برای بازدید از این مجموعه به زمانی حدود 1 الی 2 ساعت نیاز است و هزینه ای بابت ورود به آن گرفته نمی شود و کاملا رایگان است. به شما پیشنهاد می کنیم که اگر با تهیه بلیط هواپیمای رفسنجان به این شهر سفر کردید حتما سری به این مجموعه بزنید و ساعات دل انگیزی را برای خود رقم بزنید.

Comments

Popular posts from this blog

نکاتی مهم درباره رودخانه نوردی

دره راگه؛ بهشتی در قلب کویر

آشنایی با کشور اندونزی