همه چیز در ارتباط با آرمگاه فردوسی مشهد

 آرامگاه و محل خاکسپاری ابوالقاسم فردوسی در طوس می باشد. این آرامگاه را هوشنگ سیحون بر پایه طرح قبلی کریم طاهرزاده بهزار با کمی تغییر در تزئینات و اندازه بازسازی نمود. معمار این بنا حسین لرزاده، حسین حجارباشی و تقی درودیان می باشد. آرامگاه فردوسی بارها ساخته و سپس ویران می شد. در پی تحقیقاتی که پژوهشگران بر روی دو صده اخیر انجام دادند آرامگاه فردوسی تنها گندمزاری به چشم می آمده، که در شروع صده چهاردهم خورشیدی ، درست زمانی که ملی گرایی نوین ایرانی به پا خواست ، برای ساختن آرامگاه بی نظیری  برای فردوسی تلاش های فراوانی انجام دادند.

 مساحت این آرامگاه حدود 6 هکتار می شود و مجموعه های باغ آرامگاه، استخر و تندیسی از فردوسی که ساخته دست ابوالحسن صدیقی است وجود دارد، همچنین کتابخانه، موزه و آرامگاه مهدی اخوان ثالث را در این مجموعه قرار داده اند. برای معماری  و طراحی داخلی بنا از کاشی کاری ها، نقش برجسته های سنگی شاهنامه و سروده های فردوسی استفاده کرده اند. لازم به ذکر است که بگوییم این بنا در سال 1354 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. اگر شما هم از طرفداران فردوسی هستید می توانید به این شهر رفته و از آرامگاه بی نظیر او دیدن نمایید، بنابراین اگر از تهران قصد سفر به مشهد را دارید می توانید با خرید بلیط قطار تهران مشهد راهی سفری خاطره انگیز شوید.

محل قرار گیری آرامگاه و باغ فردوسی در طوس می باشد یعنی در 25 کیلومتری از شمال غربی مشهد واقع شده است. این ارامگاه ما بین دو روستای طوس سفلی و اسلامیه و درمسیر بزرگراه مشهد- قوچان، نزدیکی شهر تاریخی تابران دیده می شود. زادگاه فردوسی روستای پاژ می باشد که در 28 کیلومتری از آرامگاه قرار داد.


آرامگاه فردوسی
 آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی توسی در میان باغی مصفا به فاصله ۲۰ کیلومتری شمال شهر مشهد واقع شده است.

ساختمان فعلی آرامگاه از شیوه معماری هخامنشی به ویژه آرامگاه کوروش الهام گرفته است. نمای بیرونی بنا شامل عناصر تزئینی هخامنشی به خصوص ستون ها و سرستون ها است و اشعاری که بر اضلاع چهارگانه بنا نگاشته شده از حکیم فردوسی و معرف اندیشه و شخصیت وی می‌باشد. بخش فوقانی بنا بصورت مجوف و توخالی ساخته شده و فضای داخلی آن نیز علاوه بر الهام گرفتن از معماری دوه اشکانی شامل ۲۰ ستون مرمری در پائین و ۸ ستون در بخش فوقانی است. در بخش هایی از آرامگاه نیز دیوارنگاره‌هایی از فریدون صدیقی نصب گردیده که نمایش صحنه هایی از روایات شاهنامه است.

 
مشهد,جاهای دیدنی مشهد,جاذبه های گردشگری مشهد


http://www.tabnakrazavi.ir/fa/news/908451/%D9%87%D9%85%D9%87-%DA%86%DB%8C%D8%B2-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7-%D8%A8%D8%A7-%D8%A2%D8%B1%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%81%D8%B1%D8%AF%D9%88%D8%B3%DB%8C-%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF

Comments

Popular posts from this blog

نکاتی مهم درباره رودخانه نوردی

دره راگه؛ بهشتی در قلب کویر

آشنایی با کشور اندونزی