اکوتوریسم، دوستی انسان با طبیعت

 

با اکوتوریسم آشنا شوید!

با پیشرفت حمل و نقل و فناوری اطلاعات، حتی مکان های ناشناخته هم در دسترس گردشگران قرار گرفته است. گردشگری در حال حاضر به بزرگترین صنعت جهان تبدیل شده است و گردشگری در طبیعت که از شاخه های گردشگری است به سرعت در حال رشد می باشد. در پاسخ به این افزایش رشد و برای درک طبیعت، یک نوع مسافرت جدید بوجود آمده که اکوتوریسم یا طبیعت گردی نامیده می شود. اما باید به این نکته توجه کرد که افزایش میزان گردشگری به مناطق طبیعی حساس، بدون برنامه ریزی و مدیریت مناسب می تواند یکپارچگی اکوسیستم ها، طبیعت و فرهنگ های محلی را تهدید کند. افزایش بازدیدکنندگان مناطق حساس محیط زیست می تواند منجر به تخریب قابل توجه محیط زیست و طبیعت شود.

اکوتوریسم

همراه سفرمی، سامانه آنلاین خرید بلیط هواپیما چارتری و سیستمی و رزرو هتل باشید تا با اکوتوریست آشنا شوید.

اکوتوریسم چیست ؟

اکوتوریسم نوعی از گردشگری محسوب می شود که شامل بازدید از مناطق طبیعی ناشناخته، مناطق بکر و طبیعت دست نخورده است . مسئولیت اکوتوریسم، فراهم کردن سفرهایی به مناطق طبیعی و حفاظت از محیط زیست و حمایت از مردم محلی است. هدف اکوتوریسم آموزش مسافر، تأمین بودجه برای حفاظت از محیط زیست ، توسعه ی اقتصادی و توانمندسازی سیاسی جوامع محلی است و هم چنین به احترام به فرهنگ های مختلف و حقوق بشر کمک می کند.

اکوتوریسم چیست؟

از دهه 1980، اکوتوریسم به عنوان یک تلاش حیاتی از طرف محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است، به طوری که نسل های آینده ممکن است به مقصد هایی که تاکنون انسان ها به آن جا نرفته اند، دست پیدا کنند.

به طور کلی، اکوتوریسم در تعامل با محیط زیست تعریف می شود. اشتباه بسیاری از مردم این است که تصور می کنند اکوتوریسم تنها مربوط به حفاظت از طبیعت و حیات وحش است. اما اکوتوریسم، درواقع یک استراتژی توسعه گردشگری یا کسب و کار است که دارای مزایای مالی برای مردم بومی و محلی است.

به چه کسی اکو توریست گفته می شود؟

اکوتوریست طیف وسیعی از مسافرین، از همه ی سنین را شامل می شود. مسافرانی که اکوتوریسم را انتخاب می کنند، کسانی هستند که به پایداری اجتماعی، اقتصادی و محیط زیست علاقه مند هستند. در واقع اکوتوریست ها به دنبال این هستند که هیج آسیبی به محیط زیست وارد نکنند و هیچ ردپایی از آن ها در طبیعت باقی نماند. امروزه اکثر گردشگران در مناطق طبیعی، اکوتوریسم نیستند و با رفتارهای نابه هنجار به محیط زیست و طبیعت آسیب وارد می کنند. اکوتوریسم با تاکید بر حفاظت محیط زیست، آموزش، مسئولیت مسافرتی و مشارکت فعال در جامعه، نقش ایفا می کند.

اکوتوریست

به طور خاص، اکوتوریسم دارای ویژگی های زیر است:

  • مسئولیت پذیری و تاثیر کم گردشگران بر محیط زیست
  • حساسیت نسبت به فرهنگ های محلی و تنوع زیستی و قدردانی از آن ها
  • پشتیبانی و تقویت ارتباطات محلی
  • مشارکت محلی و همگانی در تصمیم گیری
  • برنامه های آموزشی برای مسافران و جوامع محلی

 

مزایای اکوتوریسم

اکوتوریسم یا طبیعت گردی می تواند یک جایگزین مناسب برای توسعه اقتصادی برای جوامع در حال توسعه باشد و برای آن ها درآمد ایجاد کند. علاوه بر این، اکوتوریسم می تواند سطح آموزش و فعالیت در میان گردشگران را افزایش دهد و آن ها را در حفاظت از محیط زیست آموزش دهد. اکوتوریسم می تواند درآمدهای بسیار ضروری برای حفاظت از پارک های ملی و دیگر مناطق طبیعی را فراهم کند، درآمد هایی که ممکن است از منابع دیگر در دسترس نباشند.

مزایای اکوتوریسم

انواع اکوتوریست

طبیعت گردی انواع مختلفی دارد به عنوان مثال بعضی، تنها به گشتن آب ها و سواحل علاقه دارند، برخی در غارها می گردند، برخی به کوهنوردی، بیابان گردی، مردم شناسی یا دامنه نوردی علاقه دارند. اکوتوریست ها از هر مدلی که باشند یک هدف را دنبال می کنند و آن کشف طبیعت در حین احترام گذاشتن به آن است.

تاریخچه ی اکوتوریسم

هدف اکوتوریسم

هدف اکوتوریست افزایش امکانات تفریحی، فعالیت ها و جاذبه های گردشگری به نفع همه ی افراد درگیر در آن است از گیاهان و جانوران بومی گرفته تا مردم بومی، گردشگری و مسافران همه از اکوتوریسم سود خواهند برد و به این ترتیب یک تعامل و تطبیق کلی بین محیط زیست و انسان پدید می آید. در حقیقت به نوعی می توان گفت هدف اکوتوریسم دوستی با طبیعت است که در نهایت هم به نفع انسان و هم به نفع حیات وحش خواهد بود و این دو می توانند به راحتی در کنار یکدیگر زندگی کنند.

Comments

Popular posts from this blog

نکاتی مهم درباره رودخانه نوردی

دره راگه؛ بهشتی در قلب کویر

آشنایی با کشور اندونزی