اکوتوریسم، کوتاه شده Ecological Tourism

 اکوتوریسم، کوتاه شده Ecological Tourism است. Ecology به معنای بوم شناسی بوده و در نتیجه می توان آن را به گردشگری بومی، گردشگری طبیعت، گردشگری طبیعت گرا، طبیعت گردی و گردشگری سبز نیز ترجمه کرد. البته اکوتوریسم به معنی طبیعت گردی نبوده بلکه شاخه ای از طبیعت گردی است چرا که طبیعت گردی به هر نوع گردشگری در طبیعت اطلاق می شود حال آنکه اکوتوریسم، گردشگری مسوولانه و طبیعت دوستانه است.

هدف در اکوتوریسم به معنای واقعی آن، توسعه حرفه های بومی و سنتی برای کسب درآمد ساکنان محلی است و لذا تفرج کننده یا گردشگر است که باید نیاز خود را از آن محل تامین کند و تا حد ممکن با آگاهی قبلی از آن محیط خود را به لحاظ فرهنگی، نوع پوشش و حتی رفتار اجتماعی به جامعه میزبان نزدیک کند تا بتواند به عنوان میهمانی خوب، قلمداد شده و از لذت سفر به طور کامل بهره مند شود. این بوم، می تواند یک روستا با مزارع و محیط طبیعی پیرامونی آن باشد یا یک منطقه از طبیعت که در دل آن روستاها یا محل اتراق عشایر باشد.

نتیجه اینکه هدف گردشگر یا منطقه هدف گردشگری است که نوع گردشگری را تعیین می کند اما هر چه باشد نتیجه آن باید منجر به پایداری آن نوع گردشگری، حفاظت از محیط طبیعی و اجزای آن، حفظ فرهنگ بومیان و تامین عواید حاصله از ورود گردشگران برای جامعه محلی و میزبان باشد. مسلم است که برای تحقق اهداف اکوتوریستی، اطلاع رسانی به گردشگران (خصوصا گردشگران ناآشنا) و آموزش ایشان قبل از سفر در اولویت قرار دارد، چرا که هم باعث کاهش صدمات و خسارات برای گردشگر و هم سبب رضایتمندی جامعه میزبان خواهد شد.

10

بنابراین برای تکمیل این تعریف باید بر تداوم و قابلیت زیست درازمدت و پایدار توریسم، محیط زیست و شرایط اجتماعی، فرهنگی به صورت توام تاکید نمود. این امکان پذیر نخواهد بود مگر اینکه با جدیدترین تحقیقات و مطالعات در زمینه طراحی توریسم پایدار در ارتباط باشد. در اکوتوریسم توازن بین اهداف اجتماعی، اقتصادی و محیط زیست برقرار می شود.

Comments

Popular posts from this blog

نکاتی مهم درباره رودخانه نوردی

دره راگه؛ بهشتی در قلب کویر

آشنایی با کشور اندونزی