قفس‌های سود آور در آب‌های هرمزگان

 به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، پرورش در قفس یکی از روش‌های متداول در پرورش ماهی است که در سال‌های اخیر با توجه به مزایای خاص خود مورد توجه بیشتر کشور‌های دنیا واقع شده است. در دنیا سالیانه بیش از یک میلیون تن انواع مختلف ماهیان دریایی پرورش داده می‌شود که میزان قابل توجهی از آن از طریق قفس‌های دریایی است.

در ایران مطالعات امکان سنجی و ظرفیت یابی پرورش ماهی در قفس در سال ۱۳۸۰ در استان‌های جنوبی کشور و در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان صورت پذیرفت.
هرمزگان به لحاظ دارا بودن ویژگی‌های آب و هوایی مناسب کشاورزی و با احتساب جزایر، همچنین وجود بیش از دو هزار کیلومتر نوار ساحلی می‌تواند با استفاده از این نعمت‌های خدادادی برای تبدیل پرورش ماهی در قفس به یک صنعت درآمدزا برای صیادان باشد.
گزارش مکتوب؛ قفس‌های سود آور در آب‌های هرمزگان
سهم هرمزگان از تولید ماهی در قفس ۱۱۳ هزار تن است که بندرلنگه بیش‌ترین ظرفیت تولید در کل استان دارد.
این روز‌ها در صید ماهی دست بالای دست زیاد است و عواملی مثل صید بی رویه، صید ترال و تجهیزات قدیمی باعث شده است صیادان هرمزگانی مثل گذشته از نعمت بی کران دریا سهم خوبی نداشته باشند، از این رو باید آن‌ها را به پرورش انواع ماهیان بومی در قفس تشویق کرد.
* رونق پرورش ماهی در قفس در هرمزگان
معاون آبزی پروری شیلات هرمزگان می‌گوید: پارسال شش هزار و ۲۰۰ تن ماهی در قفس در هرمزگان تولید شده است.
مسعود بارانی با اشاره به روند خوب و رو به رشد آبزی پروری به ویژه پرورش میگو و ماهی در قفس، می‌افزاید: اکنون سه مزرعه پرورش ماهی در قفس در شهرستان‌های بندرلنگه و قشم فعال است و چهار مزرعه پرورش ماهی دیگر هم در مناطق مختلف استان در حال راه اندازی است.
معاون آبزی پروری شیلات هرمزگان می‌افزاید: ظرفیت استان تولید ۱۱۳ هزار تن ماهی در قفس است که تاکنون برای ۱۱۰ هزار تن آن مجوز صادر شده است.
بارانی می‌گوید: امسال شش مجوز پرورش ماهی در قفس به ظرفیت چهار هزار و ۴۰۰ تن در شهرستان‌های جاسک، سیریک، قشم و بندرلنگه صادر شده است.
گزارش مکتوب؛ قفس‌های سود آور در آب‌های هرمزگان
 
بیشتر بخوانید:  بهره برداری از ۱۲ طرح اقتصادی در قشم، فردا
* مزایای پرورش ماهی در قفس
رئیس گروه پرورش ماهی در قفس اداره کل شیلات هرمزگان می‌گوید: استفاده از ظرفیت آب دریا، عدم استفاده از آب شیرین در این طرح با توجه به محدودیت‌های آب شیرین، عدم نیاز به سرمایه گذاری سنگین و ثابت، رشد مناسب ماهی‌ها در دوره هشت تا ده ماهه، طعم خوب ماهی و بازارپسندی از مهمترین مزایای پرورش ماهی در قفس است.
ایرج قائینی می‌افزاید: تولید بالا نسبت به سایر سیستم‌های پرورشی، پائین بودن هزینه‌های ثابت نسبت به سایر روش‌های متداول، اعمال مدیریت آسانتر سایت در مقایسه با سایر روش‌ها و تنوع گونه‌ای و امکان استفاده از گونه‌های مختلف پرورشی در قفس از دیگر مزایای پرورش ماهی در قفس است.
وی می‌گوید: عدم نیاز به زمین در خشکی، عدم نیاز به برق در سایت دریایی، برداشت ماهی براساس نیاز بازار و هزینه کم سرمایه گذاری ثابت طرح از دیگر مزایای این طرح است.
قائینی می‌گوید: دو گونه سی بس آسیایی و سی بریم در مزارع پرورش ماهی استان پرورش داده می‌شود.

Comments

Popular posts from this blog

نکاتی مهم درباره رودخانه نوردی

دره راگه؛ بهشتی در قلب کویر

آشنایی با کشور اندونزی