سیل بی سیل...

 به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ اجرای طرح پارک آبخیز برای همیشه از وقوع سیلاب های غافلگیر کننده و ویرانگر در کشور جلوگیری می کند.

با استمرار اجرای درست و دقیق این طرح در همه استان ها و شهرهای سیل خیز، دیگر در هیچ نقطه کشور شاهد بروز خسارت های جانی و مالی ناشی از سیل به هموطنانمان نخواهیم بود.
نوروز 98 تلخ ترین عید ایرانیان...
هنوز خاطره تلخ نوروز 98 شیراز و برخی استان های کشور و صحنه های تلخ ثبت شده در قاب گوشی های تلفن همراه مردم از لحظات جان دادن خانواده های گرفتار در سیل را از یاد نبرده ایم که علاوه بر غم و اندوه مرگ ناباورانه آنان، خسارت های فراوانسیل بی سیل... سنگین مالی هم به بار آورد.
متاسفانه همه ما شاهد تکرار این فجایع ناگوار هم در دیگر استان های جنوبی و شمالی کشور بودیم، بعید می دانم کسی باشد که انبوه خودروهای سرنشین دار شخصیِ گرفتار و معلق در گل و لای آب های خروشان شهرها و استان های سیل خیز کشور را در همین یکی دو سال پیش فراموش کرده باشد.
فریادهای کمک خواهی زن و بچه های مظلوم گرفتار در سیل بی امان و هجوم سیل بی سیل...یکباره و غافلگیرانه آنان در سیل بی رحم، نه به شاهدان عینی مجال هر نوع کمک و نه به مسئولان فرصت هرگونه امداد داد.
فاجعه به حدی سریع و دور از تصور اتفاق افتاد که هیچ کمکی از دست کسی بر نیامد و فریاد سیل زدگان در زیر خروارها گِل و لای خفه شد و بهترین عزیزان مان را از دست دادیم.
این خاطرات غم انگیز را مرور کردم تا ضرورت اهمیت اجرای طرح پارک های آبخیز در کشور و به خصوص در استان های سیل خیز برای مهار سیلاب های فصلی را بازگو کنم.
نجات شهرهای در معرض سیل...
اکنون همت بالای مسئولان پرتلاش و خدوم استان مرکزی با ایجاد بزرگ ترین پارک آبخیز کشور در اراک، احتمال خطر سیل را در این شهر به صفر رسانده است.
اهمیت ایجاد این پارک آبخیز به حدی زیاد است که وزیر جهاد کشاورزی هفته پیش همزمان با هفته منابع طبیعی و درختکاری برای بهره برداری از بزرگ ترین پارک آبخیز کشور در کلان شهر اراک به این شهر سفر کرد و در مراسم افتتاح این طرح باسیل بی سیل... بیان اینکه یکی از اهداف ایجاد این پارک ها نجات شهرها از سیل است، از نجات 11 شهر در معرض سیل کشور با اجرای این گونه طرح‌ ها خبر داد.
کاظم خاوازی با تاکید بر اینکه هدف نخست از ایجاد این پارک ها کنترل سیل در مناطقی است که مشرف به شهرهاست افزود: امسال 24 حوزه آبخیز در کشور مورد مطالعه قرار گرفت که با راه اندازی پارک های آبخیز، 11 شهر در کشور که در معرض سیل بودند کاملا پوشش داده شده و از خطر سیل در امان مانده اند.
او با بیان اینکه نجات شهرهای در معرض سیل در کشور تنها با ایجاد پارک آبخیز امکان پذیر است قاطعانه گفت: از این پس هیچ مشکلی برای این شهرها در سال های آتی رخ نمی دهد و دیگر تجربه دلخراش سیل دروازه قرآن شیراز تکرار نخواهد شد.
پارک آبخیز گردوی اراک خدمتی ماندگار در مسیر توسعه...
در این طرح احداث 195 بند و آبگیر در قالب عملیات مکانیک، نهال کاری، نگهداری، مراقبت و آبیاری 10 هزار اصله نهال در قالب سیل بی سیل...عملیات بیولوژیک طرح های آبخیزداری انجام شده است.
اکنون 19 پارک آبخیز در سطح کشور وجود دارد که پارک آبخیز گردوی اراک با بیش از هزار و 400 هکتار مساحت یکی از بهترین و بزرگترین پارک های آبخیز ایران است.
این پارک با آبراهی به طول 10 کیلومتر از شیب و ناهمواری های طبیعی و پوشش مطلوب برخوردار است.
استاندار مرکزی می گوید: 20 میلیارد تومان برای احداث این پارک هزینه شده است.
به گفته سید علی آقازاده این اعتبار فقط سهم امسال است و در سال آتی هم 17 میلیارد تومان دیگر اختصاص خواهد یافت.
نگین انگشتری کلان شهر اراک...
پارک آبخیز گردوی اراک در دره‌ای عمیق و طویل در ارتفاعات جنوب غربی این شهر در دامنه کوه های سر به فلک کشیده و رودخانه‌ایسیل بی سیل... جاری و پر آب واقع شده که هم بر ظرفیت‌های آن افزوده و هم چشم و گوش گردشگران طبیعت را می نوازد.
این پارک در منطقه‌ همجوار کلان شهر اراک به خاطر فراوانی درختان گردو به این نام مشهور شده و اکنون با اجرای طرح‌های متنوع آبخیزداری، چون نگینی بر انگشتری شهر اراک می درخشد.

پارک آبخیز؛ بهره گیری از مناظر طبیعی...

پارک آبخیز در حقیقت نوعی پارک یا بوستان به حساب می آید که با استفاده از ظرفیت حوزه های آبخیز و موقعیت دره ها، در مناطق سیل بی سیل...کوهستانی ایجاد می شود تا ضمن جلوگیری از هدر رفت روان آب های ناشی از بارش های سیل آسا، با هدایت آن از کوچه ها و خیابان های شهر به پارک آبخیز، مانع از وارد شدن زیان و خسارت به شهر شود.
ابوالقاسم حسین پور کارشناس ارشد مهندسی منابع طبیعی و آبخیزداری می گوید: بهره گیری از مناظر طبیعی و چشم انداز آبی از ویژگی های بارز اینگونه تفرجگاه هاست که با استفاده از سازه های آبخیزداری به عنوان المان های ویژه پارک آبخیز مثل ایجاد آبشار، تراس بندی و کاشت گونه های درختی و با هدف بهره گیری از ظرفیت حوزه های آبخیز در توسعه گردشگری و طبیعت گردی طراحی و ایجاد می شود.

https://mrbilit.com/mag/

Comments

Popular posts from this blog

نکاتی مهم درباره رودخانه نوردی

دره راگه؛ بهشتی در قلب کویر

آشنایی با کشور اندونزی