مسجد رنگونی ها

 برای بازدید از این بنای تاریخی، بهتر است در نیمه دوم سال که هوا کمی خنک تر است با خرید بلیط هواپیما آبادان، به این شهر فوق العاده سفر کنید. تور های مسافرتی ای که هر سال به مقصد آبادان می روند نیز در برنامه سفر خود، بازدید از این مسجد را دارند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

معماری هندی ها همیشه به عنوان رنگین ترین و پر لطافت ترین معماری های در جهان شناخته شده است. هندی ها در ساخت بناهای مختلفشان از انواعی از رنگ ها و نقش و نگارهای مختلف استفاده می کنند و همین موضوع باعث چشم نواز بودن بناهای مختلف آن ها است. در ابتدا که می خواهیم وارد مسجد شویم با حصاری سفید رنگ مواجه می شویم که دور تا دور مسجد را در برگرفته است. این حصار سفید رنگ، دیوار کوتاهی دارد که در وسط مرتفع شده و دری آبی رنگ به سمت حیاط مسجد باز می شود. حیاط نیز کاشی های سفیدی  دارد که احساس آرامش خاصی را منتقل می کند. بعد از آن ساختمان زیبای مسجد را می بینیم که با نقش و نگارهای هنرمندانه بسیاری که دارد، همه را مات و مبهوت شکوه خود می کند. در طرفین مسجد نیز پله هایی وجود دارد که در گذشته برای اذان گفتن بوده است. با دیدن رنگ سفیدی که در معماری مسجد وجود دارد، مردم تصور می کنند که این نقوش برجسته حاصل گچ بری است، اما شگفتی اینجاست که این نقش های ظریف و هنرمندانه، ساخته شده از سیمان هستند. جالب ترین چیزی که در ساختمان این بنا وجود دارد، مصالح به کار رفته در سقف است. نفت و وسایل مربوط به آن، حتی در این ساختمان نیز نفوذ کرده است. سقف این مسجد از لوله های نفت و لوله های ریل راه آهن ساخته شده است. علت استحکام بالای آن نیز، همین موضوع است.  درست است که این مسجد به شیوه هندی ها ساخته شده است، اما قسمت هایی از هنر اصیل ایرانی نیز در آن وجود دارد. برخی از این نقوش برجسته به شیوه نقش و نگارهای اسلیمی ایرانی هستند و در پیشانی مسجد نیز عبارت مقدس بسم الله الرحمن الرحیم کنده کاری شده است. همانطور که می دانیم، مردمان برمه ای مسلمانان سنی مذهب بوده اند.

تفاوت هایی میان شیوه نماز خواندن شیعیان و سنی ها وجود دارد اما در این مسجد هم برای سنی ها و هم شیعیان، وسایل مختلف تعبیه شده است. برای مثال، سنی ها هنگام نماز خواندن از مهر استفاده نمی کنند اما وقتی وارد مسجد رنگونی ها می شویم، در گوشه و کنار مهر های زیادی را می بینیم که برای شیعیان قرار داده شده اند. این موضوع نشان دهنده اتحاد و همدلی میان تمام مسلمانان است. زیباترین قسمت این مسجد، محرابش است. این محراب با نقش و نگارهای رنگین مختلف، مانند انواع گل ها مثل گل نیلوفر، شادابی و سرزندگی خاصی را به فضای مسجد داده است. وجود گل در تمام این نقوش، بیانگر بهشت و محبت بی نهایت خداوند نسبت به انسان است. در دوران جنگ تحمیلی، این مکان نیز مانند سایر ابنیه تاریخی خوزستان دچار خرابی هایی شد که بعدها با همت و تلاش دوستداران تاریخ، مرمت و بازسازی شد. چند سال بعد در سال ۸۸ این مسجد به موزه رنگونی مبدل شد. اکنون که این مسجد، به عنوان موزه شمرده می شود، دارای چند جلد کتاب قرآن خطی، و اسناد و مدارکی از تعهدات و مکاتبات تجاری میان ایران و سایر کشورها مثل هند و انگلستان، است.

شرایط بازدید

https://mrbilit.com/mag/rangooniha-mosque/

Comments

Popular posts from this blog

هتل اقامتگاه بوم گردی مهروماه

راه اندازی مقصد جدیدی برای اکوتوریسم در دره هاتا؛ دبی

باغ کتاب تهران